Preskoči na glavni sadržaj

Namaz od slanutka i zelene pečene paprike



U potrazi sam za receptima finih vegetarijanskih namaza koji bi bili dio jutarnje marende ili doručka .
Za mene je doručak  - nešto slatko plus   topli napitak , kakao ili bijela kafa . Uru vremena poslije ide slani  dio priče , marenda .

Još uvijek ,  mazi nas topla i vlažna jesen   pa  se u  mom   biovrtu  nađe   pokoja papričica , žuto zelena , slatka .
Slanić mi paše kao neutralna   ,  hranjiva podloga . Začini ? Ovisi o danu i raspoloženju .



Recept :

- nemam omjere , oni su prilagodljivi prilici  ili  neprilici   i  stanju zaliha u kuhinji

- kuhani slanutak  ( 1 čaša )
- 2 zelene paprike popečene kao fileti na maslinovom ulju
- proprženi sezam  ( 1 žlica )
- nešto maslinovog ulja za povezivanje smjese
- sol , papar po želji  ( paše i  česan )
- kruh od cjelovitih žitarica   i   svježi petrusin   ( peršin )

Namaz se usitni u blenderu  - slanutak , paprike , sezam , maslinovo ulje , začini .
Pripremiti bruchette od kruha , namazati i posuti svježim petrusinom .


BRZO , NAJBRŽE
LAGANO , ZDRAVO


Dobar tek !



                                                                                                 
























                                                                                                   
                                                                                                 




                                                                                               
























Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Tamus communis , bljušt / Black Bryony

Penjačica , zeljaste stabljike ,  mekanih listova , raširena po cijeloj Europi i dalje - Sjeverna Afrika , Azija ..... Botanički crtež - izvor  engl.  Wikipedia :                                                                                                                                                                          Izvor / source -  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Illustration_Tamus_communis0.jpg   Biljka se upotrebljava u narodnoj medicini tj. njen korijen .  Zadebljao je  i sočan , a  može težiti i ...

Arancini , kora od naranče u šećeru

Arancini , starinski slatkiš raširen u Dalmaciji , ime vuče iz talijanskog jezika -  arance  - naranče. Današnjim riječnikom mogli bi ih nazvati  , grickalice . Ali ne bilo kakve ! Prirodne grickalice , idealne u kombinaciji sa orasima , mjendulima , možda i drugim orašastim plodovima . U Dalmaciji ih vole i muškarci , pašu uz kupicu travarice u hladnim danima bure . Rade se sa  bijelim šećerom , naravno dobro je napraviti sa kvalitetnim smeđim . Mogu se dodati arome tipa -  komad mahune vanilije ili cimet ili obući ih u čokoladu . To je već nadogradnja ! Prikazat ću pripremu jednostavnih , oriđiđi arancina sa aromom prave vanilije . 1. Kora naranča  (  neprskane  naranče  )  oguli se i nareže na duge prutiće , Posebno je dobra kora naranči sorte Washington jer je debela .                                            ...

Najduži dan u godini

Prošao je najduži dan u godini . Ljetni suncostaj . Slavi se toplina , život , plodnost , moli se za bogastvo žetve i uroda .... A meni zlo od tolikog svjetla , još uz ovogodišnji  rani toplinski val , u stanu 29 C , na suncu 42 C .... pa tko bi se sjetio lijepih običaja vezanih za prirodu i prvi dan ljeta . Pa ,   sretan vam  bio ,  jučer  ,   Prvi  dan  ljeta  !!!!!