Preskoči na glavni sadržaj

Harvest Monday , 1.travnja / žetva u ponedjeljak




Vrlo su mi simpatični postevi na blogu From seeds to table koji imaju naslov Harvest .... a prevoditelj to dava kao Žetva ...
Uvijek me nasmije kada berem rijetke plodove iz mog vrta i onda ponosno slikam : To je harvest!

Jučer smo imali prvu proljetnu žetvu , harvest i  po .
Bob je rano rodio , posljedica ranog sijanja u jesen i sretnih okolnosti da nismo imali minuse ove zime .
Izuzetno vlažno proljeće dalo je bujnu livadu samoniklog bilja u našem vrtu .
Zelena salata je prispjela za branje i prošlogodišnji peršin .








































.... kuke i šparoge ....










.... prve papučice boba ...






..... pupoljci kupusa su vrlo ukusni , pripremaju se kao šparoge .... 







... maslačkove glavice  ....




Primjedbe

  1. Milina za vidjeti! Pravo malo bogatstvo za tijelo.
    I ja ću uskoro u inventuru na vrt, pa u berbu maslačka, listića tratinčica... ovih dana smo svi doma kašljucavi, vapimo za zelenjem :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Točno tako , treba nam oporavak sa zelenim , puno smo kolača pojeli . :)
    Prenijela sam tratinčicu u vrt ali nisam još degustirala listiće . Kako je vi jedete ? Već mi cvijeta , moraju li listići biti mladi prije cvjetanja ?

    OdgovoriIzbriši
  3. Nema boljeg osjećaja :D

    Pozdrav, Amarena

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijep pozdrav , Amarena .
    Zapustih blog , guštam u proljeću .
    :):)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi s ovog bloga

Tamus communis , bljušt / Black Bryony

Penjačica , zeljaste stabljike ,  mekanih listova , raširena po cijeloj Europi i dalje - Sjeverna Afrika , Azija ..... Botanički crtež - izvor  engl.  Wikipedia :                                                                                                                                                                          Izvor / source -  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Illustration_Tamus_communis0.jpg   Biljka se upotrebljava u narodnoj medicini tj. njen korijen .  Zadebljao je  i sočan , a  može težiti i ...

Arancini , kora od naranče u šećeru

Arancini , starinski slatkiš raširen u Dalmaciji , ime vuče iz talijanskog jezika -  arance  - naranče. Današnjim riječnikom mogli bi ih nazvati  , grickalice . Ali ne bilo kakve ! Prirodne grickalice , idealne u kombinaciji sa orasima , mjendulima , možda i drugim orašastim plodovima . U Dalmaciji ih vole i muškarci , pašu uz kupicu travarice u hladnim danima bure . Rade se sa  bijelim šećerom , naravno dobro je napraviti sa kvalitetnim smeđim . Mogu se dodati arome tipa -  komad mahune vanilije ili cimet ili obući ih u čokoladu . To je već nadogradnja ! Prikazat ću pripremu jednostavnih , oriđiđi arancina sa aromom prave vanilije . 1. Kora naranča  (  neprskane  naranče  )  oguli se i nareže na duge prutiće , Posebno je dobra kora naranči sorte Washington jer je debela .                                            ...

Najduži dan u godini

Prošao je najduži dan u godini . Ljetni suncostaj . Slavi se toplina , život , plodnost , moli se za bogastvo žetve i uroda .... A meni zlo od tolikog svjetla , još uz ovogodišnji  rani toplinski val , u stanu 29 C , na suncu 42 C .... pa tko bi se sjetio lijepih običaja vezanih za prirodu i prvi dan ljeta . Pa ,   sretan vam  bio ,  jučer  ,   Prvi  dan  ljeta  !!!!!